U Križevcima održan Plazma sportski dan i dodjela nagrada najuspješnijim učenicima

U petak, 12. listopada više od 400 učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca okupilo se u Sportskoj dvorani kako bi obilježili Plazma sportski dan u svojoj školi. Plazma Sportske igre mladih već 22 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti, a osim promocije sporta i sportskog načina života, kroz svoje programe aktivno rade na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja.

Na svečanoj dodjeli nagrada svim učenicima koji su u protekloj školskoj godini predstavljali školu na različitim sportskim natjecanjima bili su Ratimir Ljubić – zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije, Danijel Šaško – zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca, Dražen Bokan – ravnatelj škole i Tomislav Gudić – direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Oni su malim sportašima i uručili nagrade.

Pozdravljajući prisutne, zamjenik Šaško rekao je kako se Grad Križevci ponosi sportskim uspjesima svojih učenika, kako na Sportskim igrama mladih, tako i na ostalim državnim prvenstvima, spomenuvši i da gradonačelnik svake godine održi prijem za najbolje učenike te ih za njihov uspjeh i nagradi. Zamjenik je rekao i da Grad Križevci već godinama surađuju s Plazma Sportskim igrama mladih, a kako se pokazalo da je suradnja je vrlo dobra, ona će se zasigurno nastaviti i sljedeće godine.

”Koprivničko-križevačka županija mnogo ulaže u sport, posebno što se tiče djece i mladih, jer je to iznimno važno za njihov pravilan razvoj. Čestitam učenicima na rezultatima i veseli nas što smo bili dio priče Plazma Sportskih igara mladih te se nadam kako ćemo ovu uspješnu suradnju nastaviti i dalje.“, kazao je zamjenik Ljubić.

”Plazma Sportske igre mladih ponose se svojom dugom tradicijom organiziranja sportskih natjecanja za djecu i mlade, a za novu sezonu najavljujemo i program Erasmus+ Europske unije u koji ćemo uključiti i lokalne škole. Više od 1.500.000 djece u protekle 22 godine naša su radost, snaga i obveza da sustav podignemo na još višu razinu te bih posebno istaknuo podršku i odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom, gradom Križevcima te osnovnom školom Ljudevita Modeca.“, kazao je direktor Gudić.

Ravnatelj Bokan istaknuo je kako su uspjesi učenika rezultat rada učitelja, ali i podrške Županije, Grada te rada sportskih klubova. Nakon dodjele nagrada, uslijedila su sportska natjecanja na kojima sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda, ali i zamjenik Ljubić i zamjenik Šaško koji su se s djecom natjecali u potezanju užeta.

Nakon dodjele nagrada, održana su sportska natjecanja na kojima su sudjelovali predstavnici škole od prvog do četvrtog razreda, a svoje je vještine u povlačenju užeta okušao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Vezano

Komentari su zatvoreni.