Grad Križevci broj jedan grad u Hrvatskoj po korištenju EU fondova

Foto: Jutarnji.hr

Prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr, Hanza Medije i agencije Ipsos, Grad Križevci proglašeni su najboljim gradom u Hrvatskoj po korištenju EU fondova. Na svečanom proglašenju najboljih gradova ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac uručila je ovo prestižno priznanje gradonačelniku Grada Križevaca Mariju Rajnu koji je tom prilikom istaknuo:

Čast mi je što u ime građana Grada Križevaca mogu preuzeti ovu nagradu, ali isto tako i napomenuti kako ova nagrada nije moja zasluga jer sam ja tu ipak samo prolazan dok službenici koji su pripremali ove projekte ostaju.“

Gradonačelnik je potom ovu nagradu predao djelatnici Gradske uprave Grada Križevaca, višoj savjetnici za proračun i financije Mariji Podolski koja je bila jedna od djelatnika koji su naporno radili na pripremi i provedbi svih ovih EU projekata.

Od 2007. pa do danas pripremljeno je 15 projekata, a neki od najznačajnijih uključili su obnovu zgrade Gradske knjižnice „Franjo Marković“, obnovu zgrade nekadašnje Sinagoge, stvaranje prekograničnih vinskih cesta, izgradnju Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, izgradnju pješačko-biciklističkih staza, osiguravanje pomoćnika u nastavi, izgradnju nerazvrstane ceste Male i Velike Sesvete, kao i projekte čija provedba tek počinje, a tiču se energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Križevci te provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o važnosti gospodarenja otpadom „I ja odvajam“. Ukupna vrijednost svih ovih projekata je gotovo 90 milijuna kuna.

U ovom trenutku čeka se rješenje i za projekt HealingPlaces gdje je Grad Križevci projektni partner, a ovim bi projektom dobili mogućnost daljnjih istraživanja izvora geotermalne vode na bušotini Križevčanka-1. Ukupni budžet Grada Križevaca u projektu je 364.449,00 eura od čega 85% sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.

Dubrovnik najbolji grad po kvaliteti života, trijumf Varaždina u izboru za gospodarstvo te dodjele posebnih nagrada Rijeci za SMART City, Jastrebarskom za Eco City i Križevcima za najuspješnije povlačenje novca iz EU fondova, javio je noćas Jutarnji.hr, koji prenosi i da je križevački gradonačelnik Mario Rajn pobrao veliki aplauz nazočnih za odluku da nagradu Šampion EU fondova prenese djelatnici gradske uprave Mariji Podolski.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.