U koprivničkoj bolnici se pokvario CT uređaj, popravak tijekom listopada

0

Iz uprave koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” javili su jutros da se, zbog kvara na rendgenskoj cijevi CT uređaja Somatom emotion 16, do daljnjega odgađaju sva zakazana snimanja računalnom tomogafijom, a hitni bolesnici se, u dogovoru sa službama radiologije OB Varaždin i ŽB Čakovec, obavljaju u tim ustanovama. Popravak uređaja očekuje se za dva do tri tjedna.

– Trenutna lista čekanja za dogovorene pretrage u Općoj bolnici u Koprivnici iznosila je 30 dana za CT snimanje. Nakon instalacije nove rendgenske cijevi u CT uređaj intenziviranju rada radiološke službe Opće bolnice u Koprivnici očekuje se održavanje iste dinamike liste čekanja, dakle od prilike mjesec dana, naglasio je ravnatelj bolnice Mato Devčić, liječnik specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

predstavljeni najznačajniji projekti i planovi Opće bolnice KoprivnicaSaznajemo da u prioritetima iz državnih sredstava za decentralizirane funkcije Opća bolnica Koprivnica u financijskom planu i planu nabave za 2019. godinu predviđa nabavu 128-slojnog MSCT uređaja za koji je predviđen iznos od 4 milijuna kuna. Za predmetnu nabavu bit će proveden otvoreni postupak javne nabave nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva zdravstva za navedene prioritete u 2019. godini.

Možda vam se svidi

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno