U koprivničkoj bolnici se pokvario CT uređaj, popravak tijekom listopada

Iz uprave koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” javili su jutros da se, zbog kvara na rendgenskoj cijevi CT uređaja Somatom emotion 16, do daljnjega odgađaju sva zakazana snimanja računalnom tomogafijom, a hitni bolesnici se, u dogovoru sa službama radiologije OB Varaždin i ŽB Čakovec, obavljaju u tim ustanovama. Popravak uređaja očekuje se za dva do tri tjedna.

– Trenutna lista čekanja za dogovorene pretrage u Općoj bolnici u Koprivnici iznosila je 30 dana za CT snimanje. Nakon instalacije nove rendgenske cijevi u CT uređaj intenziviranju rada radiološke službe Opće bolnice u Koprivnici očekuje se održavanje iste dinamike liste čekanja, dakle od prilike mjesec dana, naglasio je ravnatelj bolnice Mato Devčić, liječnik specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

predstavljeni najznačajniji projekti i planovi Opće bolnice KoprivnicaSaznajemo da u prioritetima iz državnih sredstava za decentralizirane funkcije Opća bolnica Koprivnica u financijskom planu i planu nabave za 2019. godinu predviđa nabavu 128-slojnog MSCT uređaja za koji je predviđen iznos od 4 milijuna kuna. Za predmetnu nabavu bit će proveden otvoreni postupak javne nabave nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva zdravstva za navedene prioritete u 2019. godini.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.