Pero Budija među pobjednicima natječaja za kratku priču Muzeja anđela

Foto: Tamara Budija

Jučer u 11 sati, u ”Muzeju anđela” u Varaždinu održano je predstavljanje najboljih kratkih priča 2018. i proglašenje pobjednika 7. natječaja za kratku priču Muzeja anđela. Među čak 106 priča pristiglih iz cijele Hrvatske prosudbeno povjerenstvo odlučilo je nagraditi tri jednakopravne priče: ”Ostati mlad” Pere Budije iz Križevaca, „”Da je bar sve to rock’n’roll“ Eliše Papić iz Pule, i „Sto anđela“ Darka Pere Pernjaka iz Koprivnice.

Pero Budija je umirovljeni ekonomist iz Križevaca,rođen na Viru, Odrasao i srednju školu završio u Zadru, a sportsku karijeru i školovanje u Zagrebu. Nekadašnji kolumnist i suradnik portala Križevci.info,, Spisateljski vrlo aktivan, u zadnje vrijeme svoje priče objavljuje i rado je čitan na društvenoj mreži Facebook.

Kao sportaš, atletičar, član atletskog kluba Dinama iz Zagreba, bio je internacionalac, prvak i reprezentativac Jugoslavije  na 10.000 metara i maratonu. Višestruki je prvak i dugogodišnji rekorder Hrvatske na i 10.000 metara i u maratonu. Trerenirali su ga poznati i priznati stručnjaci onog vremena.

Uvjeti ovog literarnog natječaja bili su izvoran i neobjavljen tekst na hrvatskom standardnom jeziku ili dijalektu, ne dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima), o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobroti, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti i sl. Radove je odabiralo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jadranka Pintarić, urednica i kritičarka iz Zagreba, Boris Perić, književnik iz Zagreba te Željko Prstec, samostalni umjetnik, slikar.

Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju. Na jučerašnjem proglašenju i dodjeli nagrada, svoje su priče, pred publikom i članovima prosudbenog povjerenstva čitati sami autori.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.