Odlični uspjesi učenika Osnovne škola Ljudevita Modeca na literarnom natječaju „Odjeci”

14. rujna 2018. u Klubu književnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održana je dodjela nagrada najuspješnijim učenicima na 13. natječaju „Odjeci” Naklade Ljevak na kojoj su učenici Osnovne škola Ljudevita Modeca postigli zavidne uspjehe.

Učenica Laura Tomašić, 8. r. dobila je za svoju pjesmu “V tatekove hiže” nagradu za najbolji rad u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u zborniku su objavljeni i radovi Viktorije Skrbe, 8. r. i sad već bivših učenika škole Marte Knežević i Vinka Kamenarića. Lauru i Viktoriju pripremala je profesorica Danijela Zagorec, a Martu i Vinka profesorica Martina Valec-Rebić.

Program je vodila profesorica Nives Tomašević, uvodnu riječ imao je urednik zbornika Bonislav Kamenjašević. O radovima su govorili književnici Jasminka Tihi-Stepanić i Mladen Kopjar.

Najprije su dodijeljene tri glavne nagrade, a zatim nagrade najboljih radova po županijama. Svaki je nagrađeni učenik pročitao svoj tekst, a književnici su komentirali svaki rad i potaknuli mlade literate da se nastave baviti pisanjem. Na kraju dodjele bio je domjenak za sve prisutne, a prije povratka učenici su kratko posjetili i palaču Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kako bi vidjeli Bašćansku ploču.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.