U županijskoj upravi održan prijem za najbolje hrvatske orače Sašu Višaka i Josipa Martinovića

Najuspješniji županijski orači Saša Višak i Josip Martinović zaslužni su što su u Koprivničko-križevačku županiju ponovno stigle medalje s Državnog natjecanja u oranju koje je održano u Osijeku – zlatna medalja za ekipno prvo mjesto, zlatna medalja u kategoriji plugova ravnjaka i brončana medalja u kategoriji plugova premetnjaka.

Kako bi im zahvalili na tom iznimnom uspjehu, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u utorak, 25. rujna održali su prijem, kojemu su, osim uspješnih orača, prisustvovali i predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni te tajnica Udruge Zdenka Marić.

Župan je čestitao svima koji su bili uključeni u natjecanje, naglasivši podršku Županije za projekt koji promovira poljoprivredu i Županiju na zanimljiv i atraktivan način, dodavši: „Prepoznali smo vrijednost Udruge i njezinih članova od samog početka te im pomogli kroz sufinanciranje natjecanja i kupnju natjecateljskih plugova, a smatramo kako je ta naša podrška imala neku ulogu u ovim uspjesima danas. Naravno, najveću ulogu imaju znanje i vještine samih orača, naš Saša Višak je višegodišnji najbolji orač Hrvatske, a pohvaljujemo i Josipa Martinovića, predsjednika Novotnija, Tatjanu Međimurec i ostalu ekipu. Drago nam je što ćete ponovno sudjelovati na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Sjedinjenim američkim državama te vam želim mnogo uspjeha i sjajnih rezultata.“

Predsjednik Novotni kazao je kako je ponosan na orače koji su zadržali prvo mjesto već treću godinu zaredom te je zahvalio Županiji na financijskog podršci bez koje Udruga ne bi mogla funkcionirati, a orači se natjecati.

Natječemo se u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka, troškovi su veliki i zbog toga nam je posebno važna podrška Županije kako bi mogli ostati na vrhu. Uz adekvatnu opremu, potrebno je imati i znanje, ali i malo sreće, a među uspjesima bih istaknuo Sašino 10. mjesto na Svjetskom natjecanju u Keniji. Još jednom hvala mojim oračima i Županiji.“, dodao je predsjednik Novotni.

Županija je natjecanje pomogla s 20 tisuća kuna, a u sklopu prijema župan je predsjedniku Novotniju uručio ugovore vrijedne dodatnih 11 tisuća kuna, za nadogradnju opreme i edukaciju.

Dobitnik zlatne medalje u kategoriji plugova ravnjaka Saša Višak zahvalio je županu i suradnicima na prijemu, kao i na pomoći koja traje već dugi niz godina, a posebno na kupnji opreme bez koje se ne bi mogli natjecati. Također je zahvalio svojoj ekipi s Kalnika i članovima Udruge, kao i svima koji ih prate i podržavaju.

„Bez sve te pomoći ne bih mogao ostvariti ovakve rezultate, svi smo zajedno djelovali kao složan tim, a nadamo se da će nas sreća poslužiti i u SAD-u.“, kazao je Saša Višak.

Zahvalama Županiji na prijemu i podršci pridružio se i Josip Martinović koji je osvojio broncu, a zatim su župan i zamjenik Sobota oračima i predstavnicima Udruge uručili prigodne zahvalnice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.