Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1463

Proba HPD Kalnik uoči koncerta u subotu, 11. svibnja u Križevcima (foto R. Matić)
Proba HPD Kalnik uoči koncerta u subotu, 11. svibnja u Križevcima (foto R. Matić)

U Temi Krugova najavljujemo koncert HPD Kalnik i još dva pjevačka društva iz Hrvatske u subotu, 11. svibnja u Križevcima, povodom obilježavanja 160 godina kontinuiranog zborskog pjevanja u Križevcima. Razgovaramo s dirigentom i umjetničkim voditeljem HPD Kalnik Ozrenom Bogdanovićem i predsjednikom Davorom Konficom.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Marie Curie Isabel Sánchez Vegare i Frau Ise, u kutku za mlade Furam feminizam: Priručnik za cure, a zašto ne, i za dečke Lamije Begagić i Marine Veličković, na odjelu beletristike Pogled u noć Marijana Grakalića, a na stručno-znanstvenom odjelu Tamna strana mozga: Sve tajne podsvjesti Stefana Kölscha.

Na današnji datum rođeni su Rabindranath Tagore, David Hume, Josip Broz Tito, Gary Cooper, Petar Vovk i Damir Mejovšek, završena je bitka kod Dien Bien Phua, vraćena je vrijedna slika Edvarda Muncha nakon krađe, obnovljen je rad HNK Hajduk, umrli su Mato Ergović, Mirko Tomasović i Douglas Fairbanks Jr.

U Vijestima Krugova govorimo o uspjehu Muzeja Međimurja Čakovec, o 200 godina Beethovenove Devete simfonije, o preseljenju Mone Lise, o književnom susretu u Srednjoj školi “Ivan Seljanec” u Križevcima, te o odlasku dvoje glumaca.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo uspješno lansiranje kineske automatske letjelice prema Mjesecu i odgodu lansiranja američke letjelice s posadom prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Niccola Piccinnija, Johannesa Brahmsa, Ludwiga van Beethovena, Petra Iljiča Čajkovskog, Antonija Salierija, HPD Kalnik, Rogera Watersa i grupe Bijelo dugme.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1463 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 7. svibnja od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

Livestream

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno