Počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“

Ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Igor Brkić i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec potpisali su u ponedjeljak Ugovor o izvođenju radova energetske obnove i korištenju obnovljivih izvora energije na Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“. Ovim potpisivanjem Ugovora službeno počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade koji bi trebali biti gotovi koncem veljače 2019. godine.

Uoči potpisivanja Ugovora ravnatelj škole istaknuo je kako će nakon završene energetske obnove škola dobiti novo lice, a djeca bolje uvjete, te je ujedno zahvalio Gradu Križevcima na osiguravanju komponente Grada u ovom projektu.

Čestitke školi i izvođaču radova na ovom projektu uputio je gradonačelnik Mario Rajn dodavši: „Ovo je još jedan dodatan podstreh podizanju standarda u kojima se naša djeca školuju i dodatan motiv ka energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Interes nam je i na drugim ustanovama kojima smo osnivač podići energetsku učinkovitost.“

Na natječaju za izvođenje radova posao je dobila tvrtka Radnik d.d. ispred koje se obratio predsjednik Uprave Mirko Habijanec istaknuvši kako su radovi vrijedni gotovo 8 milijuna kuna bez PDV-a: „Škola će dobiti jedno novo izdanje, jednu novu kvalitetu i to će se posebno vidjeti na energetskoj potrošnji kad radovi budu gotovi.“ Projekt su zajednički pripremili osnovna škola, gradski Energetski ured i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna površina obuhvaćena ovim projektom je 5,400 bruto kvadrata, provodit će se građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere što uključuje postavljanje toplinske izolacije, promjenu prozora, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode, a nakon energetske obnove ostvarit će se uštede od 58% u toplinskoj energiji i smanjenje emisije ugljikovog dioksida za 28%.

Vezano

Komentari su zatvoreni.