Otvorenjem prostora Udruge „Vrtuljak“ s radom započelo Obiteljsko savjetovalište

Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“ otvorio je u srijedu, 19. rujna novi prostor svoje Udruge u kojima će djelovati i Obiteljsko savjetovalište.

Udruga „Vrtuljak“ osnovana je 2015. godine s ciljem promocije važnosti obitelji, zdravoj razvoja djece i mladih, pružanja stručne pomoći u pitanjima odgoja, obrazovanja i razvoja te aktivnosti za djecu, mlade i obitelji kako bi što kvalitetnije proveli slobodno vrijeme, naglasila je predsjednica Udruge Tara Medaković.

Potpredsjednica Udruge Ivona Hrg predstavila je rad Obiteljskog savjetovališta koji je orijentiran na djecu, mlade, roditelje i stručnjake, a u kojem će raditi psiholog, logoped, edukacijski rehabilitator, psihoterapeut, pedagog senzorne integracije i pedagog.

Radit će se individualno ili u grupama pa će tako rad s djecom uključiti ranu intervenciju, poticanje učenja školske djece, senzomotoričke radionice, pripreme za školu i ljetne igraonice za djecu s višestrukim teškoćama, za mlade će biti organizirane radionice za poticanje emocionalne inteligencije i pružanja pomoći u učenju dok će za roditelje biti organizirane radionice, grupe podrške, tečaj za trudnice, škola za roditelje te predavanja i edukacije.

Kroz Obiteljsko savjetovalište radit će se i sa stručnjacima kroz predavanja i edukacije za odgojitelje, učitelje, nastavnike, stručne suradnike, medicinske sestre i pedijatre.

Podršku otvorenju prostorija Udruge i Obiteljskog savjetovališta pored brojnih građana pružili su i gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Obiteljsko savjetovalište nalazi se u prizemlju Hrvatskoga doma, a svi zainteresirani za termin mogu se javiti elektroničkom poštom na udruga.vrtuljak@gmail.com.

Vezano

Komentari su zatvoreni.