Križevačka atletičarka Ida Šimunčić ispisala povijest sa šest zlatnih medalja

Župan Darko Koren i zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić u četvrtak, 20. rujna u prostorijama Županijske uprave održali su prijem za mladu križevačku atletičarku Idu Šimunčić koja je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke osvojila šest zlatnih medalja te za njezinog trenera Dragu Palčića.

Župan je Idi uputio čestitke na ovom povijesnom uspjehu, kao i njezinom treneru, koji je legenda križevačkog i hrvatskog sporta, a nominiran je i za najboljeg atletskog trenera Europe, od strane Europske atletske federacije.

Vjerujemo da ste utkali sebe u ove rezultate te vam zahvaljujem što promovirate i Križevce i cijelu Županiju na najbolji mogući način. Ovo je poseban trenutak jer Idu ovakav uspjeh smješta u sam vrh hrvatskog sporta i ja joj doista mogu samo iskreno čestitati. Uz trenera i roditelje, za to su zaslužni njezin talent, volja i upornost, svi smo iznimno ponosni na nju i želimo joj mnogo sreće i zdravlja i još mnogo lijepih natjecanja i rezultata.“, poručio je župan.

Trener Palčić zahvalio je Županiji na prijemu, dodavši kako je Ida imala sjajnu sezonu te kako je najnovijim uspjehom doista ispisala povijest.

Ida je napravila sjajan rezultatski iskorak, a Prvenstvo Europe izmaknulo nam je za nekoliko desetinki. Moram ju posebno pohvaliti jer je izuzetan primjer sjajnog odnosa i prema treninzima i prema obavezama na fakultetu te je primjer onima koji misle da je uz studij nemoguće vrhunski trenirati. Ima velik potencijal, mnogo prostora za napredak i veselimo se sljedećoj sezoni koja počinje uskoro te se nadam se da će biti još prilika za ovakve susrete.“, istaknuo je trener Palčić.

Ida je također zahvalila županu i suradnicima, naglasivši kako joj je ovo najdraža sezona dosad te je dodala: „Imala sam puno lijepih nastupa, a ovih šest medalja je šećer za kraj. Kao najveći događaj u atletici izdvojila bih Hanžekovićev memorijal i naravno ovih šest medalja, a zahvalila bih treneru, ali curama iz Kluba koje su pomogle u štafetama. Puno sam radila, potpuno se posvetila treninzima i sve je došlo na svoje, no nadam se da ću sljedeće sezone pokazati da mogu još bolje.“

Preporučivši mladima bavljenje sportom jer, osim u fizičkoj kondiciji, pomaže i u izgradnji osobnosti, Ida je pojasnila kako se za atletiku odlučila zbog individualnosti u odnosu na ekipne sportove. Uspješno je završila preddiplomski studij Biotehnologije i istraživanja lijekova u Rijeci nakon kojeg se odlučila za nastavak studija na Prehrambenom fakultetu u Zagrebu, tako da će biti bliže treneru, s kojim je tijekom studija većinu treninga odrađivala telefonski.

Trener Palčić i Ida slažu se kako uvjeti za treniranje atletike u Križevcima i nisu najbolji, a upravo je atletska staza najslabija točka te smatraju kako je vrijeme da se nešto poduzme, zbog križevačkog sporta i brojnih škola koje su u blizini stadiona. Župan je na to kazao kako križevačka atletika doista djeluje u skromnim uvjetima te kako će zajednički raditi na poboljšanju, a prioritet je staza o kojoj se govori već nekoliko godina. Još je dodao kako je došlo vrijeme da se taj projekt realizira, a u njemu će sudjelovati i Županija, u dogovoru sa županijskom Zajednicom sportova. Početak radova na atletskoj stazi planira se za sljedeću godinu, a bolju uvjeti zasigurno će biti još veća motivacija sportašima za daljnji rad i rezultate.

Čestitke Idi i treneru Palčiću uputili su predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković te tajnice Zajednice i bivši olimpijac Branko Zorko.

Svojih šest medalja Ida je osvojila u sljedećim disciplinama: utrci na 400 metara, utrci na 100 metara s preponama gdje je postavila i novi osobni rekord, štafeti 4×100 metara koju je trčala zajedno s Lucijom Zimonji, Katarinom Balić i Veronikom Drljačić, utrci na 400 metara prepone, utrci na 200 metara i štafeti 4×400 metara koju je trčala također s Lucijom Zimonji, Katarinom Balić i Veronikom Drljačić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.