Na Svjetski dan pripovijedanja križevački gimnazijalci pričali priče vrtićancima

Povodom Svjetskoga dana pripovijedanja u utorak 20. ožujka 2012. petnaest učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci posjetilo je Dječji vrtić „Zraka sunca“ u kojem su djeci u svim vrtićkim skupinama čitali priče. Ovo čitanje gimnazijalaca u jednoj od gradskih javnih ustanova dio je projekta Tulum s(l)ova u kojem križevačka gimnazija sudjeluje s još 20-tak hrvatskih škola, a osmislile su ga udruge Hrvatska mreža školskih knjižničara i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Projekt ima za cilj promicanje i poticanje čitanja iz užitka. Prvi dio projekta bio je noćni čitateljski susret održan u listopadu prošle godine, a sada u drugom dijelu učenici izlaze u svoju lokalnu zajednicu kako bi i svoje sugrađane poticali na čitanje.

Čitanjem u dječjem vrtiću gimnazijalci osim što su promovirali važnost čitanja uopće, razvijali su vještine međugeneracijske komunikacije, ali i naglasili važnost volontiranja u lokalnoj zajednici. Zato je ovaj program bio lijep i koristan doživljaj za obje generacije!

Vezano

Komentari su zatvoreni.