U Prigorju postavljene stanice za popravak bicikala

U organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca kreirana je javna mreža stanica za popravak bicikla na području Prigorja s ciljem nadogradnje postojeće ponude biciklističkog turizma na području Križevaca i Kalničkog Prigorja. Biciklističke stalke za popravak mogu besplatno koristiti svi građani i posjetitelji.

Posljednjih nekoliko godina na području Prigorja uspostavljena je mreža dobro označenih staza, električni bicikli mogu se posuditi u Gornjoj Rijeci, a tiskani su i promotivni materijali i biciklističke karte koji na područje Križevaca i Kalničkog Prigorja dovode sve veći broj biciklista kojima je bilo potrebno pružiti dodatnu infrastrukturu u vidu javne stanice za popravak bicikala.

Tijekom vožnje biciklom može doći do naglih, povremenih, tehničkih problema koji mogu pokvariti putovanje i uništiti mnogo planova. Ukoliko biciklisti nisu u mogućnosti sami obaviti popravak, na stanici su objavljeni QR kodovi uz pomoć kojih su biciklisti biti preusmjereni na web stranicu sa priručnikom za popravak bicikla. Stalak za brzi servis sadrži: držač bicikla, pumpu sa manometrom, set osnovnog alata za servis (imbus ključevi, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma). Uz servisno mjesto planirano je postavljanje držača za bicikle.

Projekt je sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Križevaca, Općine Sveti Petar Orehovec i Općine Gornja Rijeka.

Stanice za popravak instalirane su na četiri lokacije:

  • Križevci – pokraj Turističkog informativnog centra (Trg Josipa Jurja Strossmayera, Križevci)
  • Kalnik – na gornjem platou pokraj Planinarskog doma (Starogradska 64, Kalnik)
  • Gornja Rijeka – ispred ulaza u zgradu Općine i Hrvatske pošte (Trg Sidonije Rubido Erdody 3, Gornja Rijeka)
  • Petar Orehovec – ispred zgrade Općinskog  Komunalnog poduzeća (Sveti Petar Orehovec 133)

Ovim putem također apeliramo na građane da stanice za popravak bicikla nisu dječje igračke te da ih koriste odgovorno u svrhu za koju su namijenjeni.

Vezano

Komentari su zatvoreni.