U petak počinju “1. Dani smijeha u Križevcima” – trodnevna kazališna manifestacija Kerekesh Teatra!

Udruga K.V.A.R.K. u suradnji sa Kerekesh Teatrom predstavlja prvo križevačko izdanje kazališne manifestacije “Dani smijeha” koje će se održati od 21. do 23. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u gradu Križevcima.

Dani smijeha konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija Kerekesh Teatra u kojem su izvršni producenti otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš, poznata lica hrvatskog glumišta. Kerekeši su svojom manifestacijom prvotno osvojili rodni grad Varaždin, zatim i druga mjesta, a njihove autentične predstave odgledale su stotine tisuća građana diljem zemlje.

U sklopu manifestacije održati će se tri predstave: Ufuraj se i pukni, dječja predstava Grimmix te predstava Pokopaj me nježno.Prvi dan manifestacije, u petak, 21. rujna u 20 sati, ljubitelje komičnih kazališnih komada očekuje komedija Ufuraj se i pukni koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda „supervizora“, Krunoslav i Zoki kreću u nemoguću misiju. U predstavi igraju mladi akademski glumci Zoran Pribičević i Jan Kerekeš, te nacionalni prvak HNK u Varaždinu, Ljubomir Kerekeš.Idući dan, u subotu, 22. rujna u 15 sati, očekuje vas jedinstvena predstava za djecu i mlade Grimmix stvorena po motivima bajki braće Grimm. Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate… No, jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo da se na istom mjestu nađu Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo?

Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je na jednom mjestu okupio vaše najdraže junake iz bajki! Grimmix je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke. Hoće li uspjeti i hoće li i Grimmix imati sretan završetak, saznati ćete nakon 45 napetih kazališnih minuta!

Junaci u čijim pustolovinama uživaju generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego ikad i svojim malim gledateljima govore o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih uče razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta.

U predstavi igraju nagrađivani akademski glumci i glumice: Mirela Videk, Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš.Zadnji dan ove trodnevne kazališne manifestacije, u nedjelju, 23. rujna u 20 sati odigrati će se najnovija komedija Kerekesh Teatra – Pokopaj me nježno koja se bavi deficitarnim zanimanjem – grobarima. U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog asistenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod mogu početi. Pokojnik je…dobrovoljac.

Grobari su: Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko

Ulaznice još uvijek možete kupiti u Art Rock Caffe-u ili online putem Entrio.hr-a. Festivalska ulaznica za sve predstave iznosi 80 kn, a jednodnevna ulaznica za predstave Ufuraj se i pukni i Pokopaj me nježno iznosi 45 kn. Ulaznica na dječju predstavu Grimmix iznosi 20 kn.

Organizator: Udruga K.V.A.R.K. i Kerekesh Teatar
Suorganizatori: Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci i POU Križevci

Generalni pokrovitelj: Grad Križevci
Vezano

Komentari su zatvoreni.