Ivan Biškup novi gradski pročelnik za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu

Mjesec i pol nakon raspisivanja natječaja za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Grada Križevaca, od ponedjeljka je na to radno mjesto u križevačkoj gradskoj upravi zasjeo magistar ekonomije Ivan Biškup. Prema informacijama iz gradske uprave, natječaj je bio objavljen u Narodnim novinama i na njega je pristigla samo jedna prijava:

– Prijavljena osoba je zadovoljavala sve uvjete i zadovoljila je na službenim testiranjima. Novi pročelnik bit će na čelu odjela kojem su glavni poslovi vezani uz financije i EU fondove, obavijestio nas je zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Biškup ima deset godina radnog iskustva s EU fondovima za jedinice lokalne samouprave, poduzetnike i poljoprivrednike, radio je kao savjetnik u investicijskim projektima kroz pripremu investicijskih studija, poslovnih planova i cost-benefit analiza, a također je evaluator EU projekata u programu HORIZON (OBZOR) 2020. Trenutno je polaznik poslijediplomskog doktorskog studija na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Jedan od važnijih projekata na čijoj je pripremi radio je Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac vrijednosti oko 21.5 milijuna kuna.

Gradska upravaNakon upoznavanja sa suradnicima i samim procesima rada u gradskoj upravi, kao i rebalansom proračuna za ovu godinu i pripremom novog za 2019. godinu, novi pročelnik najavljuje otvaranje odjela prema poduzetnicima jer, kako kaže, zahvaljujući njihovim naporima u stvaranju novih vrijednosti i zapošljavanju, stvaraju se pretpostavke, uz razvoj komunalne i društvene infrastrukture, za ostanak stanovništva na ovom području.

– U listopadu se očekuje raspisivanje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike i poljoprivrednike od strane Grada čime se planira povećati njihova konkurentnost i broj zaposlenih, ali će to ujedno biti indikator za koje mjere postoji veći interes, kako bismo sljedeće godine mogli natječaje dimenzionirati prema stvarnim potrebama poduzetnika, ističe Biškup.

Gospodarstvo smatra jednom od temeljnih zadaća odjela kojem je na čelu, pa će tako poduzetnike, poljoprivrednike i obrtnike upoznavati s nadolazećim natječajima, kako bi u gradskoj upravi i Križevačkom poduzetničkom centru pronašli oslonac za svoje razvojne programe, a informacije bitne za njihov rast i razvoj lakše i brže dolazile do njih.

– Vrlo važnom točkom razvoja Križevaca smatram aktivaciju i privlačenje investitora u poduzetničku zonu Gornji Čret, čime bi se povećao broj radnih mjesta, smanjila nezaposlenost, kao i potreba za odlascima naših građana na rad u susjedne gradove, navodi Biškup o predstojećim aktivnostima, najavljujući već pripremljen novi projekt prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska. Odjel će i dalje, zaključuje Biškup, pratiti natječaje i pripremati projekte s ciljem razvoja grada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.