Županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi održao petu sjednicu

Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 13. rujna održao je svoju petu sjednicu koju je vodio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, a prisustvovala joj je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Sjednici je prisustvovala i gospođa Robertina Zdjelar koja je članovima Savjeta predstavila aktivnosti koje će se provoditi u ovogodišnjem Tjednu cjeloživotnog učenja  usmjerene  informatičkom opismenjavanju starijih osoba.

Na dnevnom redu bila je Informacija o donošenju i primjeni Odluke o sufinanciranju troškova smještaja u domove socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe, gdje je pročelnica Koluder Vlahinja istaknula kako su dosad zaprimljena i odobrena  43 zahtjeva za sufinanciranjem smještaja, a u narednom se razdoblju očekuju i novi.

Sljedeća točka na dnevnom redu bilo je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada, kada će se u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu održati edukativne tribine na temu pravne, zdravstvene i socijalne zaštite umirovljenika i starijih osoba.

Vezano

Komentari su zatvoreni.