Na 12. sjednici Gradskog vijeća o atletskoj stazi, izgradnji vodospreme u Apatovcu, uređenju doma u Carevdaru

Foto: D. Marković \ Krizevci.hr

Vijećnice i vijećnici okupili su se jučer na 12. sjednici Gradskog vijeća i raspravljali o 19 točaka dnevnog reda. Sjednica je uobičajeno započela pitanjima i prijedlozima vijećnika nakon čega je pružena Informacija o aktivnostima na izgradnji sportsko-rekreativnog kompleksa i uređenju atletske staze.

Gradonačelnik Mario Rajn izvijestio je okupljene kako će Grad Križevci u suradnji s Gradom Nagyatadom prijaviti projekt sportsko-rekreativnog kompleksa koji će, između ostalog, obuhvatiti rekonstrukciju atletske staze. O važnosti rekonstrukcije atletske staze govorio je predsjednik Atletskog kluba Križevci Mladen Klasić naglasivši kako je ona potrebna svima, a ujedno je najavio i novi program Atletskog kluba Križevci, škola atletike za djecu s posebnim potrebama.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o financijskom poslovanju Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci za 2017., te izvješća o ostvarenju financijskih planova proračunskih korisnika za prvo polugodište 2018. godine.

Donesen je i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Križevaca za prvu polovicu 2018. godine koji je pojasnio gradonačelnik Rajn naglasivši kako su prihodi izvršeni u iznosu od 37.000.263,27 kuna dok je s rashodovne strane izvršenje 23.093.447,49 kuna zato što je većina građevinskih radova ugovarana u prvom dijelu godine dok će realizacija biti u drugoj polovici godine.

Donesena je i Odluka o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca, kao i Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti koji će se održati 21. listopada, te je prihvaćeno i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine.

Među najznačajnijim točkama dnevnog reda bilo je donošenje odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja u provedbi dva velika projekta. Prvi projekt se odnosi na rekonstrukciju društvenog doma u Carevdaru koji obuhvaća obnovu krovišta, stolariju, fasadu, prostor i spremište DVD-a, uredske prostore i prostor za dječju igraonicu, dok se drugi odnosi na izgradnju vodospreme u Apatovcu.

Na sjednici su gradonačelnik Rajn i v.d. ravnatelja Državnog arhiva u Križevcima Ivan Peklić pružili Izvješće o provedenim aktivnostima na određivanju i uređenju prostora za Državni arhiv u Križevcima. Između ostalog je istaknuto kako je Državno arhivsko vijeće obišlo lokacije u kojima bi bio smješten Državni arhiv u Križevcima i kako se čeka konačno mišljenje tog vijeća, no kako je potrebno još strpljenja s obzirom da je u međuvremenu došlo do raspuštanja Državnog arhivskog vijeća te se čeka osnivanje novog.

Jednoglasno je donesena i Odluka o dopunama Odluke o komunalnom doprinosu na području Grada Križevaca kojom se uvodi umanjenje plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju prve nekretnine za bračnu ili izvanbračnu zajednicu za oboje supružnika koji su mlađi od 45 godina starosti. Olakšice se mogu ostvariti od 10 do 40 posto ovisno o broju djece u obitelji.

Od značajnijih točaka dnevnog reda bilo je svakako davanje suglasnosti za provedbu ulaganja na dva velika projekta. Prvi projekt je obnova društvenog doma u Carevdaru ukupne vrijednosti preko 7 milijuna kuna kojim će se poboljšati društveni život u tom naselju, a drugi je projekt vodospreme u Apatovcu kojim će se omogućiti mještanima vodoopskrba.

Donesena je i Odluka o dopunama Odluke o komunalnom doprinosu na području Grada Križevaca kojom se uvodi umanjenje plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju prve nekretnine za bračnu ili izvanbračnu zajednicu za oboje supružnika koji su mlađi od 45 godina starosti. Olakšice se mogu ostvariti od 10 do 40 posto ovisno o broju djece u obitelji.

Također, donesena je i Odluka o pokretanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca čime se želi maksimalno uključiti djecu i čuti njihovo mišljenje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.