Definiran program obilježavanja Dana križevačkih branitelja

Na ovotjednoj sjednici Odbora za branitelje definiran je program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 27. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima. Program započinje 16. rujna obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja i polaganjem vijenaca na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu, te na spomen obilježju pokraj Šumarije.

Na sam Dan branitelja 17. rujna u 16:30 sati gradonačelnik Mario Rajn održat će prijem za branitelje i goste u Gradskoj upravi nakon čega će svi zajedno prisustvovati svetoj misi u crkvi sv. Ane. Poslije svete mise na spomen obilježju „Majka poginulog junaka“ kod Doma zdravlja položit će se vijenci i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje dok će se središnja proslava održati u restoranu Vojarna s početkom u 18:30 sati, izvijestio je predsjednik Odbora Božo Lazar.

Ratni zapovjednik Zvonko Beljo predstavio je novost u programu obilježavanja, humanitarna utakmica u futsalu koji će se odigrati između ekipe NK Dinama i NK Križevaca 17. rujna s početkom u 20:30 sati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci. Sav prihod od prodaje ulaznica ići će za Udrugu „Maslačak“ i kupnju neophodnog kombi vozila.

Jedna od tema sjednice bilo je i postavljanje spomen ploče studentima i djelatnicima Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima koji su poginuli u Domovinskom ratu, a koja bi se postavila na ulaz u glavnu zgradu, objasnila je dekanica Marijana Ivanek-Martinčić. U ime Grada Križevaca ovoj sjednici su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.