Hacklab Križevci ovog petka u Gradskoj knjižnici

Hacklab je zamišljen kao prostor (“laboratorij”) za razmjenu vještina i znanja namijenjen računalnim entuzijastima, DIY hobistima, programerima, tehnofilima, ali i svima onima koji to tek žele postati ili naprosto naučiti nešto van uobičajenih programa edukacije. To su oni koji ne žele biti samo korisnici tehnologije, već tehnologiju koriste na nove načine i prenamjenjuju je u druge svrhe i za nove ciljeve – oni koji hakiraju.

Bez formalnih okvira, sadržaj radionica definirao bi se po željama sudionika u kojoj bi svatko mogao podijeliti svoje znanje i iskustvo iz određene tematike. GNU/Linux i slobodan softver, novi programski jezici i paradigme, mikrokontroleri, računarstvo visokih performansi, tajne administriranja servera, automatizacija samo su neke od mogućih tema radionica.

Prvi Hacklab u Križevcima u organizaciji udruge P.O.I.N.T. održat će se u petak, 10. 8., od 17 do 19 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta koje se nalazi u sklopu Gradske knjižnice Križevci (pokraj Multimedijalne dvorane). Preporuka je da zainteresirani dođu sa svojim prijenosnim računalima. Radionice su jasno besplatne.

Koordinaciju Hacklab radionica u Križevcima vodit će Andrej Dundović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.