U Gradskoj knjižnici održana besplatna radionica programiranja, robotike i digitalne pismenosti

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci organizirao je besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica se održala 30.7.2018. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci od 16:00 do 17:30 sati. Sudjelovali su učenici i studenti, čak i profesori.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto putuje u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji edukatori posjećuju našu županiju. U Križevcima smo imali prilike doživjeti kako izgleda radionica programiranja. Više o radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.