U četvrtak koncert udaraljkaša Štefana Đurkovića

13435888_1773976652883080_1561488027_n_stefan_djurkovic_koncert_udaraljke-one-year-laterGlazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva u četvrtak 16. lipnja 2016. godine u 19 sati u Koncertnu dvoranu glazbene škole na koncert mladog udaraljkaša Štefana Đurkovića. Pod prigodnim nazivom “One year later…” ovaj devetnaestogodišnji Križevčanin će se publici predstaviti godinu dana nakon održanog maturalnog koncerta nakon uspješnog srednjoškolskog obrazovanja u križevačkoj glazbenoj školi. Korepetitor je Judita Paljević Kraljik, a mentor Josip Konfic. Ulazak na koncert je slobodan.

Na programu će se naći djela J.S.Bacha, Cahna, Krafta, Gerstera i Sejournea, a posebno vrijedi istaknuti Đurkovićev aranžman skladbe Soliloquy za flautu solo Božidara Kunca, koji je pripremio zajedno s kolegicom Toskom Lumezi (flauta) te udaraljkašem Robinom Petićem, gdje je iskoristio mnoštvo neobičnih udaraljki te sviranja po tijelu (body-percussion) u stilu etno afričke glazbe.

Štefan Đurković (1996.) je svoje glazbeno obrazovanje započeo kao harmonikaš kod profesorice Ksenije Tirić, a kasnije kod profesora Dalibora Radičevića. U petom razredu osnovne glazbene škole odlučuje upisati udaraljke kao glavni predmet kod profesora Josipa Konfica. Redoviti je član Gradskog puhačkog orkestra u Križevcima te redovito nastupa solistički kao i u raznim komornim sastavima. Do sad mu je najveća želja upisati studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te raditi kao profesor i razvijati svoje skladateljske sposobnosti.

Na 52. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji HDGPP-a osvojio je prvu nagradu u trećoj kategoriji sa ostvarenih 98,10 bodova u disciplini udaraljki te kao član puhačkog orkestra osvojio nekoliko nagrada na županijskoj i državnoj razini. U slobodno vrijeme kao bubnjar surađivao je sa glazbenicima estradne razine kao što su Filip Novosel i Marko Vicković te sa drugim tamburaškim i elektro-akustičnim bendovima.
Štefan se okušao u skladanju, te je do sada napisao dvije skladbe za udaraljke i komorni sastav te nekoliko etida za mali bubanj.

Želja za skladanjem se javila u prvom razredu srednje škole i u zadnjih dvije godine je sve intenzivnija. Jedna od skladbi je “Once Upon a Time”. To je skladba romantičnog karaktera koja oslikava bajkovitu priču kroz nekoliko različitih žanrova glazbe (jazz, rock, etno glazba s makedonskim motivima). Skladbu je posvetio svojoj glazbenoj školi te ju premijerno predstavio prošle godine na svom maturalnom koncertu, te iste godine navedenu skladbu predstavio na 48. Križevačkom spravišću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.