Mladi pop-rock zabavnjaci ‘Druga dimenzija’ pripremaju svoj prvi singl

Foto: Renata Sedlar-Poljak

Prošle se zime u Križevcima okupio novi mladi sastav koji svojim glazbenim sposobnostima želi osvježiti dio hrvatske glazbene scene. Bend „Druga dimenzija“ („2D“) čine frontman i vokal Denis Ferjanić – Ferky, Štefan Đurković na bubnjevima, Krunoslav Petrac na solo gitari, Domagoj Kos na klavijaturama i basu te Matija Šimunić na harmonici. U devet mjeseci postojanja iza njih je samostalni koncert na Danima Dubrave te sedamdesetak klupskih nastupa, a u pripremi je i prvi singl „Još ti čuvam leđa“.

Za produkciju pjesme zaslužan je multi-instrumentalist Luka Kovačić, koji surađuje s mnogim estradnjacima poput Lidije Bačić, Ivana Zaka, Pirata i drugih. Za tekst i glazbu njihove prve pjesme, bend kao „krivca“ navodi pjevača grupe O.S.D.S. („Od srca do srca“), Dominika Šuškovića:

– Suradnja s „Drugom dimenzijom“ se zbila sasvim spontano, uz čašu vina poslije koncerta, veoma spontano, baš onako kako najviše volim. Pjesma nije preslika moje životne situacije, ali je preslika jedne koju sam gledao sa strane. Kad sam pisao „Još ti čuvam leđa“ mislio sam na to kako voljenu osobu ne možeš zaboraviti i ako je stvarno voliš bit ćeš tu zauvijek, uvijek ćeš biti spreman na sve! Ne sumnjam da će dečki iz 2D dati sve od sebe i pjesmu plasirati što je dalje moguće, poručio je Šušković.

– Našom pričom možemo ostvariti i dotaknuti širok spektar publike, a pjesma dostignuti vrlo dobre rezultate i postati veoma slušana na svim područjima Lijepe naše, istaknuo je Ferky, koji se čitav život bavi glazbom, svirao je kao bubnjar u raznim bendovima, ali se sad odlučio na onaj najbitniji pothvat u karijeri – pjevanje i izvođenje autorskih pjesama „Druge dimenzije“.

Đurković i Kos su studenti Muzičke akademije u Zagrebu, a zajedno su i osmislili samo ime benda:

– Bila je to čudnovata priča, putovali smo vlakom iz Zagreba te smo zajedno smišljali ime, naime, nije nam uopće išlo. Zezali smo se i svaki ozbiljan pokušaj pretvorili u šalu. No, momak koji je sjedio na sjedalu ispred nas rekao nam je kako bi bilo sjajno da se zovemo „Druga dimenzija“. Odmah nam je to ušlo u uho i, kad bolje razmislimo, zaista i jesmo druga dimenzija – način sviranja, zvuk benda i široki repertoar koji ipak primirujemo na pop, rock i zabavnu glazbu, ispričao je Đurković.

Petrac, kao najiskusniji član benda s više od 20 godina aktivnog sviranja, snimanja u studijima, suradnjom s mnogim renomiranim glazbenicima hrvatske estrade, također smatra kako je ovo zaista nešto drugačije što još nije radio u svojoj glazbenoj karijeri. Šimunić navodi kako je oduvijek želio svirati s ovako mladom, ambicioznom ekipom i vjeruje u uspjeh ovog benda, a da imaju redovite probe potvrđuje i Petrac.

Dečki iz „Druge dimenzije“ će premijeru pjesme i spota najaviti putem online servisa i mreža na kojima su prisutni – Facebook, Instagram, YouTube, a na premijeri najavljuju i goste s hrvatske glazbene scene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.