Udruga “Maslačak” domaćin mnogobrojnim volonterima

Udruga “Maslačak” Križevci bila je od ponedjeljka do četvrtka (16.-19. srpnja 2018.) domaćin 40-tak volontera iz Italije i Hrvatske i njihovih voditelja u okviru ljetnog kampa koji je organizirao Pokret fokolara u Križevcima. Udruga sa članovima Pokreta fokolara – Dijela Marijina ima dugogodišnju suradnju, pa su se i ove godine uključili u ljetni kamp.

Volonteri su stigli iz Milana, Splita, Zadra, Zagreba, Solina, Križevaca, Osijeka i Istre te pomogli u aktivnostima u Udruzi “Maslačak”. Kroz četiri dana su organizirane dvije kreativne radionice u prostoru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te aktivnosti u vrtu u Gundulićevoj ulici. Kosila se trava, obrađivao vrt, ubirali plodovi, prali prozori, pripremali su se obroci, ali se našlo vremena i za druženje, pjesmu, šalu i izmjenu iskustava.

Svi zajedno su proveli ugodno i korisno zajedničko vrijeme te se iz Udruge nadaju da će volonterima dani provedeni u “Maslačku” i Križevcima ostati u lijepom sjećanju. Sve ove aktivnosti u Udruzi su provedene u okviru Poludnevnog boravka čiju i drugu godinu financira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku te Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.