Radnici: Drago nam je što bi nas preuzeo ozbiljan igrač kao Atlantic

Novi val Tvornica Kalničke vode iz Apatovca kod Križevaca blizu prodaji. Vjeruje se da je pitanje dana kad će tvrtka E. Tedeschija kupiti pogon od Badela 1862

Pitanje je dana kad će Kalničke vode Bionatura u Apatovcu kod Križevaca prijeći pod okrilje Atlantic Grupe d.d. iz Zagreba. Napise kako se tvrtka Emila Tedeschija zagrijala za preuzimanje tvornice vode od Badela 1862 potkrepljuje i ovotjedni navod da je Skupština Kalničkih voda “krstila” ovakvo preuzimanje.

Nisu znali s vodom?

– Pregovori se finaliziraju, treba pričekati još nekoliko dana – kažu pouzdani izvori iz Apatovca, kao da i sami pušu na hladno, što je u ovoj fazi i normalno. Atlantic je spreman dati oko 80 milijuna kuna za “uplovljavanje” na tržište voda. To je s druge strane i upravi Badela, koja je dugo najavljivala da se odriče tvornice koja joj je balast zbog velikih gubitaka, povoljan rasplet. Apatovečki je pogon otvoren u rujnu 2004. kao projekt od više stotina milijuna kuna, kojim se ciljalo da s brendovima Kapljice (gazirana mineralna voda) i Unique (izvorska mineralna) zauzme jake tržišne pozicije. Bio je to i povrat tradicije proizvodnje križevačke vode, stare 150 godina, ali ona očito u modernim uvjetima nije dala željeno.

– Nismo tako loše stajali, već oni nisu znali prodati vodu – ozbiljno tvrde radnici, koji napominju da im je “drago što će ih kupiti jaki igrač”.
– Bolje da te preuzme netko tko posluje s profitom, a Atlantic je uvijek plivao dobro – navode neki od 40-ak radnika, koji se nadaju da će zbog toga krenuti i proizvodnja novih artikala.

Osiguranje izvora

Jedno je sigurno – Atlantic osvajanjem Apatovca rješava pitanje sastojka svoje Cedevite GO, koja se puni upravo ovdašnjom vodom. No, i oni su još rezervirani.
– Atlantic Grupa opredijeljena je za transparentnost u poslovanju i komunikaciji te je kao kompanija u prvoj kotaciji ZSE u obvezi o svim događanjima obavještavati Burzu. Grupa o poslovnim potezima pravodobno obavještava Zagrebačku burzu, a potom i širu javnost – rekla je Gabrijela Kasapović iz Atlantica. Čelni ljudi Križevaca pozdravljaju takav scenarij.

– Osobno smatram da je dolazak novih poduzetnika na naše područje uvijek dobrodošao, posebno ako je riječ o dobrostojećim tvrtkama. Vjerujem da će se Kalničke vode razvijati u količini proizvodnje i u povećanju broja zaposlenih – poručuje gradonačelnik Branko Hrg. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.