Orehovečki startup ‘Prostec’ s FER-a proglašen najboljim hrvatskim studentskim startupom

Hrvatsko kvalifikacijsko natjecanje za „University Startup World Cup 2018 – USWC 2018“ održalo se 16. srpnja 2018. godine u Rijeci. Sudjelovalo je deset finalista u različitim kategorijama s različitih hrvatskih sveučilišta: SmartStop, Morpheus, PlantPower, Sight, Prostec, Holoflake, Fiumica, ZUS, uSCOPE i DCC.

Prvo mjesto osvojio je tim Prostec sa Sveučilišta u Zagrebu, a čine ga Luka Posilović i Filip Božić iz Zagreba, Marin Parmać iz Ploča i Karlo Siladi iz Svetog Petra Orehovca koji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Goran Mikec iz Bogačeva, student Agronomskog fakulteta.

Prostec (www.pros-tec.com) je tehnološki startup sa sjedištem u Svetom Petru Orehovcu nedaleko od Križevaca koji je razvijen s ciljem poboljšanja efikasnosti proizvodnje i poslovanja životinjskih farmi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Farmeri se susreću s nizom problema u vođenju evidencije životinja i ekonomskog dijela poslovanja farme. Prostec čini simbiozu tehnološkog, informatičkog i ekonomskog znanja tima te iskustva i znanja farmera kako bi se farmeri bez suvišnih briga mogli posvetiti onome što vole i što im donosi vrijednost, a Prostecu prepuste komplikacije.

Drugo mjesto osvojio je tim ZUS sa Sveučilišta u Rijeci dok je treće mjesto osvojio tim Morpheus sa Sveučilišta u Zagrebu.

Pobjednik nacionalnog natjecanja, tim Prostec, plasirao se u finale USWC 2018 koje će se održati 08. – 12. listopada 2018. u Kopenhagenu.

University Startup World Cup je vodeći sveučilišni startup program i svjetsko studentsko startup natjecanje u sklopu kojeg se u Kopenhagenu okupljaju najperspektivniji mladi talenti sa sveučilišta, profesionalci iz poduzeća kao i poduzetnici. Cilj natjecanja je stvaranje mreže internacionalnih studenata u kojoj se oni mogu inspirirati, usporediti svoje ideje s drugima i pretočiti akademsko znanje u održiv visoko-rastući posao.

Najbolji studentski startup timovi iz cijelog svijeta se okupljaju u Kopenhagenu na tjedan dana. Tamo će razvijati i prezentirati svoje ideje, istražiti skandinavsku startup scenu, susresti se s investitorima i na kraju, boriti se kako bi dobili titulu najboljeg sveučilišnog startupa na svijetu i vrijedne nagrade. Pobjednika USWC 2018 očekuje prva nagrada od $25.000 dok pobjednike pojedinih kategorija nagrada od $5.000. Dodatni benefit za finaliste USWC 2018 je prilika da svoje startupe predstave na HighTech Summitu, jednom od vodećih HighTech sajmova u Danskoj.

Hrvatski dio natjecanja organizirao je Lean startup Hrvatska u suradnji sa Startup Inkubatorom Rijeka.

Vezano

Komentari su zatvoreni.