Srednjoškolci testirali znanje o Domovinskom ratu

Prošli je četvrtak u srednjim školama Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije održano natjecanje učenika drugih razreda u poznavanju povijesti nastanka neovisne hrvatske države od 1989.-1998. i Domovinskog tara 1990.-1996. Program „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“ koji Udruga hrvatskih dobrovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) i Udruga hrvatskih ratnih veterana (UHRV) u Bjelovaru provodi od 2005., ove je godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa obuhvatio čak 2500 učenika u četiri županije središnje Hrvatske, a plan ga je provesti na cijelom području Hrvatske.

Izaslanstvo udruga organizatora s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Grubišnog Polja posjetili su ovom prilikom srednju školu Bartola Kašića u Grubišnom Polju i uvjerili se u tijek testiranja učenika. Pobjednički razredi bit će nagrađeni posjetom Vukovaru 19. studenog, gdje će prisustovati predavanju sudionika borbi za spas Vukovara o posljednjim danima obrane Borovog naselja i drugih lokacija sve do 20. studenog 1991. do kada je u bitkama poginulo između 2900 i 3600 ljudi.
Autori programa su inženjer Stipe Šola i profesori Angela Faletar te Anita Blažeković, koji su pripremne materijale i testove pripremili u suradnji s UHDDR-om.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.