Volonteri posjetili Gradsku upravu i Crveni križ

Od 2. srpnja u Križevcima borave volonteri iz različitih dijelova svijeta koji, u sklopu Međunarodnog volonterskog kampa, organiziraju i osmišljavaju igre i aktivnosti karakteristične za svoju zemlju kako bi križevačkoj djeci približili svoju kulturu i običaje. Osim što uče o različitostima, djeca kroz igru i zabavu usavršavaju svoje znanje stranih jezika, a sve pod geslom „Umjetnost i sport povezuju“.

Mladi su volonteri , upoznavajući Križevce, u pratnji voditelja kampa Darija Cara, posjetili i Gradsku upravu gdje su ih primili i pozdravili pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te zamjenik člana Savjeta mladih Marko Martinčević.

Volonteri su obišli i Gradsko društvo Crvenoga križa gdje ih je uz ravnateljicu Đurđicu Trbus, dočekao i gradonačelnik Mario Rajn, zahvalivši im na dolasku u Hrvatsku i Križevce, pozvao ih da obiđu naše kulturne znamenitosti te probaju križevačku čokoladu. Obzirom da su došli u vrijeme održavanja kreativnih radionica za osobe treće životne dobi, mladi su gosti imali priliku vidjeti kako se radi križevačka čunčana čipka, izrađuje nakit, a kušali su i štukle te ostale slastice iz slano-slatke radionice.

Volonteri su se zahvalili na gostoprimstvu, a za uspomenu svatko je dobio komad nakita s uzorkom čipke što ih je, uz štrukle, posebno oduševilo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.