Križevci: Kreće projekt digitalizacije gradske uprave

Grad Križevci kreću u novi projekt – potpunu digitalizaciju gradske uprave, a ključni cilj je povećanje efikasnosti i smanjenje troškova rada gradske uprave, te dodatno otvaranje prema građanima. Projekt ‘Ured bez papira’ kreće uvođenjem digitalnog potpisa i sustava raspolaganja dokumenata, kako bi se smanjio trošak papira i printanja po uredima.

‘U skladu s današnjim tehnološkim zahtjevima i poslovno dinamičnom svijetu, Grad Križevci od ove godine kreće u potpunu digitalizaciju Gradske uprave Grada Križevaca kako bi svojim građanima bio što dostupniji.

Projekt uspostavljanja sustava upravljanja dokumentima od strateškog je značaja za unaprjeđenje poslovnih procesa i rad Gradske uprave Grada Križevaca. Uvođenjem ovog sustava planiraju se ubrzati procesi rada u gradskoj upravi, skratiti vrijeme rješavanja predmeta, a uvođenje elektroničkog potpisa, uz sve navedeno, pridonijet će smanjenju potrošnje papira što je u skladu s trendovima očuvanja prirode i okoliša’, kaže nam gradonačelnik Mario Rajn i ističe kako je ovo samo jedan korak u digitalnoj transformaciji gradske uprave jer pored sustava upravljanja dokumentima, Grad će uvesti i novi geografski informacijski sustav koji predstavlja objekte (ceste, kuće, polja…) u stvarnom svijetu pomoću digitalnih podataka. Pomoću ovog sustava građani će imati online pristup podacima prostorno-planske dokumentacije, katastra i zemljišnih knjiga pa će tako moći vidjeti u kojim se zonama nalaze njihove čestice, kakvi su prostorni planovi na tom području kao i komunalne podatke.

‘U sklopu ovog sustava, imat ćemo i aplikaciju za mobitele koja će  biti dostupna već kroz nekoliko tjedana, a građanima će pružiti mogućnost da u nekoliko koraka prijave problem ili neki nedostatak vezano uz prometnu ili komunalnu infrastrukturu ili javne objekte na području grada.

Uz komunikaciju na društvenim mrežama, svi ovi koraci usmjereni su prema unaprjeđenju komunikacije s našim građanima i uspostavi javnih online usluga koje će građani moći koristiti’, ističe Rajn. (gradonačelnik.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.