Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1203

Iz prezentacije uz predavanje prof.dr.sc. Hrvoja Klasića o pedesetoj obljetnici '68 na 14. Culture Shock Festivalu 29. ožujka 2018. u Klubu kulture (foto R.Matić)
Iz prezentacije uz predavanje prof.dr.sc. Hrvoja Klasića o pedesetoj obljetnici ’68. na 14. Culture Shock Festivalu 29. ožujka 2018. u Klubu kulture (foto: R.Matić)

 

Na ovogodišnjem, 14. Culture Shock Festivalu u Križevcima, 29. ožujka u Klubu Kulture održao je tribinu pod naslovom Pola stoljeća od zbivanja 1968. prof.dr.sc. Hrvoje Klasić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za povijest. Poslušat ćemo drugih dvadesetak minuta tribine.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Moja mama šopingholičarka Jelice Gjenero, knjiga za mlade je I onda se ponovno zaljubila Nade Mihoković Kumrić, iz beletristike je odabrano djelo On kaže, ona kaže Erin Kelly, a na stručno-znanstvenom odjelu Baština: kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a Nikole Čelana. Poslije ove emisije u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” bit će otvorena samostalna izložba Ane Budije Kolorit u očima.

Vijesti Krugova govore o događajima u Muzeju suvremene umjetnosti, o pet muzeja u jednom u središtu Zagreba, o nagradama koje su osvojila dva naša muzeja, o 50. obljetnici Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama.

Na današnji datum rođeni su Arthur Conan Doyle, Laurence Olivier, Petar Guberina i Hrvoje Horvat, zaplovio je prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean, prodana je prva pasta za zube u tubi, braća Orville i Wilbur Wright patentirali su svoj “leteći stroj”, strijeljan je Rade Končar, dogodio se najsnažniji potres ikada zabilježen, objavljeni su arkadna igra Pac-Man i Windows 3.0, Hrvatska je primljena u UN, a 22. svibnja je Međunarodni dan biološke raznolikosti. Umrli su Konstantin Veliki i Alessandro Manzoni.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, o ugljičnom asteroidu i o Kini u svemiru, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti otkrivaju zašto se suncokret okreće prema Suncu, a završavamo izrekama Victora Hugoa koji je umro na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Richarda Wagnera, Azre, Charlesa Aznavoura, Morrisseya, Elvisa Presleya i Đorđa Balaševića.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1203 na programu je u utorak 22. svibnja od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 26. svibnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.