Na Strossu u subotu Dan ružičaste vrpce

ruzicasta-vrpca_borba_protiv_raka_dojke_listopadU subotu 1. listopada 2016. godine od 10 do 13 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima se obilježava Dan ružičaste vrpce, u organizaciji Kluba žena s bolestima dojke Agata Križevci. Listopad kao mjesec borbe protiv raka dojke bit će obilježen nizom akcija usmjerenih na važnost preventivnog djelovanja te zbrinjavanja žena oboljelih od ove bolesti.

Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke “Europa Donna” i u Hrvatskoj se održava prve subote u listopadu.

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1.3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća. U europskim se zemljama svake dvije minute otkrije jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umre jedna žena. Smatra se da će od raka dojke oboljeti jedna od deset žena.

Vezano

Komentari su zatvoreni.