U Županiju stiglo 3,7 milijuna kuna za 17 projekata lokalnog i regionalnog razvoja

U Županiju stiglo 3,7 milijuna kuna za 17 projekata lokalnog i regionalnog razvoja

U srijedu, 16. svibnja ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

U ime Koprivničko-križevačke županije ugovor je potpisao zamjenik župana Ratimir Ljubić i to za projekt „Izgradnja zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci III. faza“ vrijedan 200.000 kuna, dok je u Županiju ukupno stiglo 3,7 milijuna kuna za 17 projekata lokalnog i regionalnog razvoja.

Osim Županiji, projekte su odobreni općinama Hlebine, Koprivnički Bregi, Đelekovec, Sokolovac, Virje, Peteranec, Novo Virje, Kalnik, Legrad, Gornja Rijeka, Kloštar Podravski, Rasinja, Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec, Gola, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, a putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, kontinuirano pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet. Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja. U protekle dvije godine putem ovih programa sufinancirana su 722 projekta u ukupnom iznosu 212 milijuna kuna.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    DIVNO!
    Baš se veselim svakom i najmanjem ulaganju u lokalnim zajednicama: da nam mladi ostanu i da na svojoj “grudi”, vide viziju svoje bidućnosti.
    Svima u projektu, želim puno uspjeha.

Komentari su zatvoreni.