Gradonačelnik održao prijem za djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenog križa Križevci

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za sve djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Sve ono dobro, nesebično i humano što ovaj grad progovara, progovara prvenstveno kroz vas i na tome vam od srca hvala. Svojim predanim radom ste se itekako afirmirali, a nas, gradsku administraciju, učinili ponosnim, ali nas i obvezali da vam pomažemo maksimalno koliko možemo, jer vi to zaslužujete, a zaslužujete puno više,” istaknuo je gradonačelnik i svima okupljenima čestitao Svjetski dan Crvenog križa. Zahvalu je ujedno uputio i svim ustanovama, udrugama i pojedincima koji nesebično pomažu te osim samog rada pohvalio i suradnju Grada i Gradskog društva Crvenog križa Križevci oko projekata.

Nakon gradonačelnika, prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec zahvalivši gradonačelniku na prijemu, ne samo u svoje ime, već u ime volontera, članova kriznog stožera te u ime dobrovoljnih darivatelja krvi. Također je istaknuo kako je punih 140 godina prošlo od postojanja Crvenog križa u Hrvatskoj, 65 godina od prvog davanja krvi te 120 godina od postojanja Gradskog društva Križevci. Izrazio je ponos na služenju, humanosti, plemenitosti i solidarnosti.

Prisutnima se obratila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđica Trbus koja je izrazila ponos i zadovoljstvo što je rad Crvenog križa priznat te predstavila okupljene među kojima su bili: učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci koji su osvojili drugo mjesto na međužupanijskom natjecanju mladih iz prve pomoći, potom biološka grupa mladih, također iz Gimnazije, predstavnici darivatelja krvi, gradskog interventnog tima, tim za pripremu hrane u izvanrednim situacijama, predstavnici za održavanje skloništa, predstavnici radionice Dnevnog boravka – Čunčana čipka i predstavnici Socijalne samoposluge sv. Marko Križevčanin.

Ujedno je i zahvalila gradonačelniku što je Grad omogućio novi prostor za Socijalnu samoposlugu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.