U Križevcima boravili učenici iz Mađarske i Austrije u sklopu projekta Erasmus+ K2

Foto: Krizevci.hr

IMG 9156

U sklopu projekta Erasmus+ K2 „Osiguravanje resursa za zadovoljavanje primarnih potreba kroz održivo gospodarenje poljoprivrednim površinama“ gradonačelnik Mario Rajn ugostio je učenike u iz srednjih škola u Gussing i Kaposvaru te učenike Srednje gospodarske škole Križevci.

Gradonačelnik je učenicima poželio dobrodošlicu u Križevce i istaknuo zadovoljstvo što će sljedećih nekoliko dana boraviti ovdje, a s obzirom da su tema projekta obnovljivi izvori energije, učenicima je predstavio neke od mjera koje je grad proveo ili provodi u cilju smanjenja emisije CO2 poput energetskih obnova, gradnje fotonaponske elektrane i energetskih savjetnika za kućanstava.

Više o projektu govorio je njegov voditelj, profesor na Srednjoj gospodarskoj školi Damir Bolfek te predstavio provedene aktivnosti. Naglasio je kako je tema ovog projekta obnovljivi izvori energije te zaključio kako je proizvodnja energije iz obnovljivih izvora i alternativnih izvora važna za očuvanje prirode i održavanje cjelokupnog života na zemlji. Prijemu je prisustvovao i ravnatelj Srednje gospodarske škole Toni Svoboda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.