Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1202

Prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto Facebook stranica festivala)
Prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto Facebook stranica festivala)
Prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto: Facebook stranica festivala)

 

Na ovogodišnjem, 14. Culture Shock Festivalu u Križevcima, 29. ožujka u Klubu Kulture održao je tribinu pod naslovom Pola stoljeća od zbivanja 1968. prof.dr.sc. Hrvoje Klasić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za povijest. Poslušat ćemo prvih dvadesetak minuta tribine.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu knjiga Davida Baddiela, knjiga za mlade je Lopovska uspavanka Pavla Pavličića, iz beletristike je odabrano djelo Digitalni ugljik Richarda Morgana, a na stručno-znanstvenom odjelu knjiga o tajnom planu Kine kako da nadmaši Sjedinjene Države Michaela Pillsburyja. U Gradskoj knjižnici u petak, 11. svibnja predstavljaju se dvije knjige…

Vijesti Krugova govore o izložbi Kubrickovih fotografija iz tinejdžerske dobi u New Yorku, o Tjednu Europe u hrvatskim muzejima, o izložbi djela “autsajderskih” umjetnika u MSU, o novom uspjehu pjevačkog zbora Osnovne škole Ljudevita Modeca. Saznajemo da Davor Rostuhar drži multimedijalno predavanje Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol, pola sata nakon završetka ove emisije u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Jean Henri Dunant, Harry S. Truman, Alojzije Stepinac, Fritzie Zivic, Franco Baresi, Sandra Šarić, Fernandel, Roberto Rossellini, Lex Barker i David Attenborough. Pogubljen je Antoine Laurent de Lavoisier, američki farmaceut dr. John Pemberton “izumio” je Coca-Colu, kapitulirala je nacistička Njemačka, pokopan je Josip Broz Tito, Erling Kagge prvi je uspješno završio Three Poles Challenge, završen je incident u Wounded Kneeju. Umrli su Toma Arhiđakon, Gustave Flaubert, Eugène Henri Paul Gauguin, John Stuart Mill i Nancy Malone.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti se i dalje bave gljivama, a izreke istinom i laži.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu grupe Redbone, Keitha Jarretta, Johna Freda, Jimmieja Rodgersa, Jona Marka, Rogera Watersa, te iz mjuzikla Hair.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1202 emitira se u utorak, 8. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 12. svibnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.