Održana završna konferencija projekta izrade Gradskog programa za mlade Grada Križevaca

Održana završna konferencija projekta izrade Gradskog programa za mlade Grada Križevaca

U petak, 27.04., održala se završna konferencija projekta izrade Gradskog programa za mlade Grada Križevaca. Program je izrađen na temelju Nacionalnog programa za mlade, a njime Grad Križevci želi osigurati mladima mjesto u društvenom životu grada te ispuniti potrebe mladih čime će se doprinijeti većem standardu i kvaliteti života mladih.

Mjere u Programu raspoređene su kroz nekoliko područja, kao što su: obrazovanje, zapošljavanje, socijalna zaštita, zdravlje, kultura, sudjelovanje mladih u društvu te mladi u europskom i globalnom okruženju.

Prisutnima na konferenciji, na početku se obratio Mislav Podolski stručni suradnik na projektu te se kratko osvrnuo na rad mladih i program koji je nastao unazad par mjeseci. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Gradski program za mlade uspješno završen te usvojen na sjednici Gradskog vijeća, naglasivši kako je cilj ovog programa poboljšati kvalitetu života mladoj populaciji na području Grada.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško pohvalio je rad Savjeta mladih, njihovu upornost te poriv za sudjelovanjem.

Marko Martinčević, u ime Savjeta mladih koji je nositelj projekta, osvrnuo se na činjenicu kako je potrebno uključiti što više mladih u Program te se prošavši kroz mjere Programa za mlade; osvrnuo se na poboljšanje obrazovanja, kako pomoći mladima u zapošljavanju, kako ih potaknuti na razvitak te na kraju kako općenito poboljšati život mladih.

Okupljenima se obratio i Željko Jurković, predsjednik Udruge Glas mladih koji je i partner na projektu, zahvalivši svima koji su sudjelovali u stvaranju Programa za mlade, naglasivši kako su Križevci jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji imaju Gradski program za mlade.

U realizaciji projekta pomogle su mnoge udruge i organizacije civilnog društva, ustanove, Grad Križevci te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je program i sufinanciralo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.