Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1201

Atmosfera na tribini prof.dr.sc. Ivice Puljaka (foto: Martin Vujić)

 

Prof. dr. sc. Ivica Puljak na 14. Culture Shock Festivalu 15. ožujka 2018. (foto: Martin Vujić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 14. Culture Shock Festivala 15. ožujka prof.dr.sc. Ivica Puljak održao je popularno-znanstvenu tribinu pod imenom Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? U petom nastavku objavljujemo posljednjih petnaestak minuta razgovora s predavačem.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Priče za laku noć za mlade buntovnice Elene Favilli i Francesce Cavallo, knjiga za mlade je Pustolovina života: potraga za zvjezdanom mrežom Natalije Boutane, na odjelu beletristike Slom B.A.Paris te na stručno-znanstvenom odjelu knjiga o vrtlarenju u skladu s prirodom Silvije Kolar Fodor.

U Vijestima Krugova saznat ćemo zašto nije bilo “Krugova” prošloga utorka, govorimo o Svjetskom danu cirkusa, o 150 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika, o Noći knjige, o izložbi najboljih radova hrvatske suvremene umjetnosti, o jednom starom grafitu u Rijeci, te najavljujemo događanja u Klubu kulture u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Jaroslav Hašek i Tony Visconti, bila je prva međutenkovska bitka u povijesti. demonstriran je Franck–Hertzov eksperiment, umrli su Antun Bonifačić, Dinko Štambak. Daniel Defoe, Max von Laue, Victor F. Weisskopf, Sathya Sai Baba i Vanja Radauš.

Atmosfera na tribini prof.dr.sc. Ivice Puljaka (foto: Martin Vujić)

 

U Svemirskom kutku govorimo o nekim obljetnicama i novostima u astronomiji i astronautici, posebno o svemirskom teleskopu Hubble, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo zanimljive činjenice o gljivama, a na kraju spominjemo neke izreke o istini i laži.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Zdenku Kovačiček, Barbru Streisand, grupu Vatra i Damira Urbana, te grupe Paraf i The Hooters.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1201 emitira se u utorak, 24. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 28. travnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Sljedeća emisija emitira se tek 8. svibnja, zbog praznika za tjedan dana. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.