Socijalna samoposluga „Sveti Marko Križevčanin“ u novom prostoru

Foto: krizevci.hr

Socijalna samoposluga „Sveti Marko Križevčanin“ u novom prostoru

Socijalna samoposluga „Sveti Marko Križevčanin“ preselila se u novi prostor, u suteren zgrade Javne vatrogasne postrojbe Križevci na adresi Ulica Franje Račkog 22, Križevci.

Ovaj je prostor Socijalnoj samoposluzi dao na korištenje Grad Križevci nakon što se iz njega stjecajem okolnosti iselio ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Prostor su obišli volonteri Volonterskog centra „Link“ Željko Jurković i Dario Car, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović, te zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i gradonačelnik Mario Rajn. Zamjenik Martinčević i gradonačelnik Rajn ujedno su se priključili podjeli paketa korisnicima zajamčene minimalne naknade, čestitavši im pri tome nadolazeći blagdan, Uskrs.

Gradonačelnik je pri tome istaknuo kako je ovaj prostor bolje rješenje za rad Socijalne samoposluge nego dosadašnji prostor i najavio kako će se ove godine modernizirati i pristupni put do same zgrade iz smjera Potočke ulice. O radu socijalne samoposluge govorile su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus, voditeljica projekata Antonija Srbljinović i voditeljica Socijalne samoposluge Nada Šegrt. Prošle je godine tako bilo 415 korisnika, nositelja kućanstava, a ukupno je u dvije i pol godine od kako samoposluga djeluje podijeljeno potrepština u iznosu od gotovo 740 tisuća kuna te su ostvarena dva projekta pod nazivom „Socijalna samoposluga „Sv. Marko Križevčanin-Križevci““ i „Humanitarni paketi za središnju Hrvatsku“.Zahvalu svim donatorima, ali i Gradu Križevcima na dodijeljenom prostoru uputila je ravnateljica Trbus istaknuvši kako je posebno veseli što se u prikupljanje namirnica uključuju mladi i tako od najmanjih dana uče što znači nekome pomagati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.