Matija Prskalo s predstavom ‘Samo jedna žena’ gostuje na 14. Culture Shock Festivalu

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njezinoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže, dopale i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? U predstavi igra Matija Prskalo, poznata filmska, televizijska i kazališna glumica, a monodrama, odnosno tragikomedija ‘Samo jedna žena’ djelo je uglednoga talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame čiji je redatelj i prevoditelj teksta, također glumac, Đuro Roić.

Posljednja kazališna predstava ovogodišnjeg, 14. Culture Shock Festivala održava se u križevačkom Klubu kulture u petak, 13. travnja 2018. s početkom u 20 sati, a vrlo ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti u Art Rock Caffeu ili online putem sustava Entrio.hr. Ako ne budu rasprodane, ulaznice će na dan izvedbe koštati 40 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.