Gradonačelnik potpisao ugovore o financiranju obnove sakralnih objekata s Ministarstvom kulture

ugovori ministarstvo kulture1

Gradonačelnik Mario Rajn potpisao je u utorak, u prisutnosti predstavnika Ministarstva kulture, ugovore o financiranju obnove sakralnih objekata na području Grada Križevaca, ukupne vrijednosti 1.030.000,00 kuna. Riječ je o ranije odobrenim programima zaštite nepokretnih kulturnih dobara i to za uređenje Crkve sv. Petra u Apatovcu, Crkve sv. Katarine u Erdovcu, Crkve sv. Margarete u Gornjem Dubovcu, Kuće Oštrić u Križevcima, Crkve sv. Ane s pavlinskim samostanom, Crkve sv. Florijana, za Židovske arkade na Gradskom groblju i za Katedralu sv. Trojice.
Prilikom potpisivanja, gradonačelnik je istaknuo svoje zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom kulture, zahvalivši na kontinuiranoj podršci zbog sredstava kojima će se obnoviti ovi spomenici te na taj način, ne samo doprinijeti njihovoj zaštiti, već i obogatiti kulturna i turistička ponuda grada.

U ime Ministarstva kulture, obratio se pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj koje je rekao kako je svjestan da odobreni iznosi nije ni izbliza dovoljan za sve potrebe ovog, kulturnom baštinom, izuzetno bogatog kraja, no kako se kroz kontinuirano praćenje tijekom niza godina ipak uspjelo neke od objekata privesti gotovo samom kraju, kao što su crkva sv. Ane i Grkokatolička katedrala, dok će u druge trebati još ulaganja.

Potpisivanju su u ime Grada prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Anđelko Nervo dok je iz Konzervatorskog odjela u Bjelovaru, osim pročelnika, bila prisutna i Ljubica Sekulić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.