Danas u Gradskoj knjižnici otvaranje izložbe podvodnih fotografija

Gradska knjižnica “Franjo Marković” poziva u četvrtak 5. travnja 2018. u 19 sati, na otvaranje izložbe podvodnih fotografija “Plavi svijet” autora Damira Zuruba, koja će se održati na informativno-posudbenom odjelu knjižnice. Zurub je cijenjeni fotograf koji trenutno radi kao SSI instruktor ronjenja, upoznaje nove ljude i putuje svijetom u potrazi za nevjerojatnim podvodnim trenutcima. Njegove fotografije objavljivane su u časopisima, novinama i na mrežnim stranicama diljem svijeta. Osnivač i predsjednik ronilačkog kluba “Roniti se mora”. Izložba će biti otvorena do 18. svibnja 2018. u radno vrijeme knjižnice.

Damir Zurub rođen je 1976. godine u Zagrebu kao tipičan klinac netipičnog duha: uvijek u potrazi za neobičnim avanturama i izazovima. Njegova ronilačka karijera počela je krajem 2007., a u podvodnu fotografiju zaronio je tek 2011. godine, i to s malim Fuji kompaktnim fotoaparatom. Sve se to s vremenom pretvorilo u strastveni hobi kojim je kroz svega četiri godine počeo skupljati veliki broj medalja i priznanja s raznih domaćih i inozemnih natjecanja, te festivala podvodne fotografije.

Vrhunac njegove karijere došao je u svibnju 2015. godine, kada je, kao kapetan hrvatske reprezentacije, osvojio titulu svjetskog prvaka na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji kao najbolji all-round fotograf, osvojivši po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju u 3 različite kategorije (makro, close up s temom i ambijent s modelom).

Vezano

Komentari su zatvoreni.