U Gornjoj Rijeci održana manifestacija “16. Sidonijin dan”

Foto: Facebook Općina-Gornja-Rijeka

U Gornjoj Rijeci održana manifestacija “16. Sidonijin dan”

Prošlog je vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci održana kulturna manifestacija “16. Sidonijin dan”, koju je kao pokrovitelj financijski podržala Koprivničko-križevačka županija.

Posjetiteljima manifestacije koja slavi kulturnu baštinu i čuva uspomenu na prvu hrvatsku primadonu, Sidoniju Erdödy Rubido, koja je u Gornjoj Rijeci umrla 1884. godine.

Manifestaciju su, uz brojne druge uzvanike, posjetili i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško te načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, a u programu su nastupili plesna skupina „Sidonija“, školski zbor OŠ Sidonije Rubido Erdödy, Ivona Višak Pavlović na klaviru, sopranistica Natalija Kralj koja je uz klavirsku pratnju Tomislava Ružaka pjevala Ivana Zajca te Adam Končić s tamburaškim orkestrom ‘Črni Tomaš’. Kroz program je vodila Karmen Špiranec u kostimu izrađenom prema opisu haljine u kojoj je Sidonija nastupila na premijeri opere „Ljubav i zloba“.

U Gornjoj Rijeci održana manifestacija “16. Sidonijin dan”

Organizator manifestacije je Udruga potkalničkih plemenitaša na čelu s predsjednikom Ivicom Truščecom, a članovi su u svojim raskošnim povijesnim kostimima, uz pratnju autentične glazbe i koreografije, rado viđeni gosti na brojnim pozornicama diljem zemlje i inozemstva. Uz Županiju, manifestaciju su sufinancirali i Grad Križevci te Općina Gornja Rijeka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.