Svjetski je dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Svjetski je dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se ove godine u cijelome svijetu obilježava pod motom “Sve što radimo, radimo od srca” i prilika je to za zahvalu svim volonterima, članovima i zaposlenicima Hrvatskog Crvenog križa koji ulažu svoje emocije, empatiju, vrijeme i trud kako bi nesebično pružili pomoć najranjivijima među nama i promijenili nečiji život nabolje.

Ovogodišnji slogan stvarno je istinit jer puno aktivnosti u Crvenom križu se zapravo odvija mimo radnog vremena i svi ovi ljudi i svi volonteri su angažirani zaista puno sati pa im zahvaljujem“, poručila je danas ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec. Predsjednik GDCK Franjo Husinec naglasio je da su u prvom planu humanitarni programi, a nakon toga socijalni i sve druge aktivnosti. Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus izdvojila je neke od 110 projekata koji se provode u društvima na području županije, a čestitkama se pridružio i gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima, javlja u priopćenju njegov ured.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se svake godine 8. svibnja u čast dana rođenja Henryja Dunanta koji je utemeljio Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca -najveću i najstariju humanitarnu organizaciju na svijetu koju čine Međunarodni odbor Crvenog križa, Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te 192 nacionalna društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.