Nezaposlenost u porastu, a radnika je sve manje

Foto: Pixabay

Nezaposlenost u Koprivničko-križevačkoj županiji je u porastu, stoji u redovnom mjesečnom izvješću o stanju na tržištu rada Područnog ureda Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naime, krajem siječnja u Podravini i Prigorju evidentirano je 3340 nezaposlenih osoba. U odnosu na mjesec prosinac evidentirana je 261 nezaposlena osoba ili 8,5% više, dok su u odnosu na mjesec siječanj prethodne godine evidentirane 1.462 osobe ili 30,4% manje.

U odnosu na prethodni mjesec u svim županijskim ispostavama Zavoda za zapošljavanje porastao je broj nezaposlenih osoba – u Đurđevcu za 36, Koprivnici za 175 te u Križevcima za 50 osoba.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 460 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 16,8% više nego u prosincu te za 12,7% više nego u siječnju prethodne godine. Najtraženija zanimanja u mjesecu siječnju bila su konobar, doktor medicine i voćarski radnik potom prodavač, zidar i drvoprerađivački radnik.

Promatrano prema djelatnostima, najviše potrebe za radnicima iskazano je u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, građevinarstvu, obrazovanju i djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

20 godina CSF
Izvor Drava Info
Vezano

Komentari su zatvoreni.