Križevci dobili Jazz festival – prva svirka ovaj petak u Klubu kulture

BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA
BORNA ŠERCAR’S JAZZIANA CROATICA

Romantičan i šarmantan. Ozbiljan, ali i eksperimentalan. Na granici improvizacije i uigranih ritmova. Jazz je bezvremenski žanr koji se uspješno ugurao u srca mnogih muzičkih zaljubljenika diljem svijeta. Čak četiri koncerta izvrsnih bendova te izložba Davora Hrvoja na samom otvorenju prvog križevačkog jazz festivala prava je pozivnica za sve ljubitelje dobre mjuze.

Križevci Jazz festival otvara se u petak, 9. veljače s početkom u 21:00 sat otvaranjem izložbe jazz fotografija Davora Hrvoja, poznatog novinara i voditelja portala Jazz.hr.

Nakon otvorenja izložbe, koncertni dio festivala otvorit će Borna Šercar’s Jazziana Croatica.

BORNA ŠERCAR’S JAZZIANA CROATICA

Predvodnici instrumentalnog etno jazza-a u novije doba.
Moto ansambla: spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobijanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Osvajači Porina za najbolje jazz izvedbe. S ansamblom su do sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić, Ana Lice i Ernie Watts.

Vojkan Jocić – sax
Hrvoje Galler – klavir
Elvis Penava – gitara
Borna Šercar – bubnjevi

Festivalska ulaznica koja vrijedi za sve koncerte iznosi 50 kuna, a ulaznica po koncertu je 20 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Art Rock Caffeu i online putem sustava Entrio.hr.

PROGRAM

9.2. petak, Borna Šercar’s Jazziana Croatica + izložba jazz fotografija: Davor Hrvoj
16.2. petak, Deep Steady
22.2. četvrtak, Šimun Matišić & Mate Matišić
3.3. subota, Simply Brass

Organizator festivala je udruga Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (KVARK) uz pokroviteljstvo Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.