Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1189

"Slike" s "izložbe" - Melankolia II (foto: Zdenko Balog)
“Slike” s “izložbe” – Melankolia II (foto: Zdenko Balog)

 

Na početku emisije konstatiramo ostvarenje Polarnog sna Davora Rostuhara 17. siječnja, kada je stigao na Južni pol, o čemu smo slušali u proteklih nekoliko emisija u njegovom predavanju održanom u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice u Križevcima 28. rujna kada nam je pričao o svojim pripremama i planovima.

U Temi Krugova prisustvujemo otvorenju izložbe-instalacije Melankolia II koprivničkog konceptualca Antonija Grgića u Galeriji K2 Udruge K.V.AR.K. u Križevcima gdje se izlagač bavi fenomenom odraza u ogledalu. Izložba je otvorena u subotu, 20. siječnja u 19 sati.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga o kulturi Terryja Eagletona, te romani 2017. Olge Slavnikove i K pijanom anđelu Jerzyja Pilcha. U Gradskoj knjižnici se poslije ove emisije, u 19 sati, otvara izložba akvarela Katice Augustinović.

Vijesti Krugova obaviještavaju nas o novoj izložbi Glas umjetnika / I Am The Mouth u suradnji zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i zbirke Art Collection Telekom, najavljujuju Noć muzeja ovoga petka, te neke kulturne događaje u Križevcima sljedećih dana.

Na današnji datum rođeni su Marie-Henri Beyle Stendhal, Édouard Manet i Andrija Mohorovičić, počela su putovanja braće Seljan, Jacques Piccard i amerikanac Don Walsh batiskafom Trieste spustili su se u Marijansku brazdu, umrli su Franjo Hanaman, Edvard Munch, Salvador Dalí, i Gorden Kaye.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti primjećuju protekli mjesec kao najmračniji prosinac u povijesti Moskve, a završavamo mislima Georga Orwella, rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Little Richarda, Chucka Berryja, Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, Laze Ristovskog, Bijelog dugmeta, grupe Lynyrd Skynyrd, Muzija Clementija…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1189 emitira se u utorak, 23. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 27. siječnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.