U petak krenula javna rasprava za projekt razvoja širokopojasne infrastrukture

Grad Križevci, kao Nositelj projekta, te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec, pokrenuli su projekt Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa, prihvatljivog za financiranje iz EU strukturnih fondova, za područje Grada Križevci i Općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network – NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak područja navedenih JLS. Projekt će se prijaviti za sufinanciranje bespovratnim sredstvima fondova Europske unije, u sklopu investicijskog prioriteta 2a Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (OPKK).

Budući da bespovratna sredstva iz OPKK-a predstavljaju državne potpore, projekt se provodi unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP, NN 68/2016).

Sukladno strukturnim pravilima ONP-a, Nositelj projekta s danom 19.01.2018. pokreće postupak javne rasprave o projektu Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području grada Križevaca te općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec. Svi podaci i očitovanja operatora i drugih zainteresiranih strana primat će se zaključno do 19. veljače 2018. putem elektroničke pošte. Dokumentacija se može preuzeti na web adresi http://uprava.krizevci.hr.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Uh, koliko aktivnosti?!
    Ma, koliko od svega toga bude i realizirano, zapravo, manje važno, ali je bitno da se trudimo i da smo okrenuti budućnosti.
    Svaka čast!

Komentari su zatvoreni.