Udruga ‘Maslačak’ humanitarnom akcijom prikupila dvije tone plastičnih čepova

Foto: Udruga Maslačak

DSCN2586

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci je u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci pokrenula akciju sakupljanja plastičnih čepova u okviru humanitarne akcije. Humanitarna akcija Udruzi “Maslačak” pomozi da svoj kombi vozi trajala je od 21. rujna 2017. do 19. prosinca 2017. godine.

U akciju sakupljanja plastičnih čepova uključila se lokalna, ali i šira zajednica. Čepovi su se sakupljali u gradskim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, područnim školama, Učeničkom domu, ugostiteljskim objektima, građani su ih sakupljali kod kuća i na radnom mjestu. Čepovi su stizali i poštom, a jedna pošiljka je stigla kamionom s Malog Lošinja. U akciju su se uključili i Učenički domovi iz Splita i Ivanić Grada, Srednja škola iz Vrbovca, Udruge iz Čakovca i Svetog Ivana Zeline, Dječji vrtić iz Dubrave, građani Koprivnice i mnogi drugi. Svi zajedno su sakupili 2000 kilograma čepova čime su učinili dobro djelo i pridonijeli zaštiti okoliša.

Čepove će otkupiti i za daljnju preradu iskoristiti firma Drava International iz Osijeka. Sredstva dobivena otkupom čepova namijenjena su za kupnju kombi vozila. Do sada je sakupljeno 143.000,00 kuna od potrebnih 220.000,00 kuna. Račun za nabavu kombi vozila HR 8423400091510883812 PBZ je još uvijek otvoren pa se mogu uplatiti donacije. Članovi udruge Maslačak i ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

DSCN2598

Vezano

Komentari su zatvoreni.