Humanitarke Iva Funtek i Livija Jakopović u akciji za djecu s onkologije KBC-a Rebro

Foto: privatni arhiv I.F.

Dubrovkinja Iva Funtek koja živi u Đurđevcu pokrenula je prije tjedan dana putem Facebooka humanitarnu akciju s ciljem pomoći oboljeloj djeci s odjela onkologije u KBC-u Rebro. Mali pacijenti tamo u dnevnom boravku, kako je inicijatorica akcije navela na svom Facebook profilu, imaju tek jedan televizor i poneku igračku koje im služe za razonodu. Funtek je došla na ideju prikupiti sredstva za PlayStation, karaoke set te igračke kako bi se djecu barem malo razveselilo, a dani u bolnici im protekli u što ljepšoj atmosferi.

– Dugo sam razmišljala hoću li ovo napisati, no osjećaji su prevladali. Svi smo se ovaj mjesec istrošili, odradili puno donacija i hvala vam na tome, ali na red je došla jedna posebna akcija jer me veže za jednu posebnu osobu koja nažalost više nije s nama. Ona je svoje najljepše dane života provodila na onkologiji KBC-a Rebro. David, Lorena, Lucija, Mio, puno je mojih malih prijatelja, neki su anđeli na zemlji, a neki nas čuvaju odozgo. Imam ogromnu molbu za vas. U kontaktu sam s mamama kojima su dječica ležala na odjelu i čula sam što im nedostaje. Imaju tek jedan televizor i poneku igračku. Planiram da im kupimo jedan karaoke set i PlayStation kako bismo ih uveselili, objavila je Funtek i naglasila kako je svaka kuna dobrodošla.

Bolnica je na donaciju pristala pa je u tijeku prikupljanje novca za kupnju uređaja i igračaka. U akciju se odmah uključila i križevačka humanitarka Livija Jakopović iz Facebook grupe “Dobro je činiti dobro”. Svi koji žele sudjelovati i pomoći malim pacijentima na KBC-u Rebro, mogu se obratiti Ivi Funtek putem Facebooka, a uplate se mogu izvršiti na račun HR1123900013291141094 – donacija za djecu s onkologije. Do sad je prikupljeno gotovo osam tisuća kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.