Rezultati akcije ‘Mir i dobro’ od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018.

Mir i Dobro“Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko-križevačka je u razdoblju od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana. U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela kao posljedica nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, niti značajnija ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana.

U provedbi akcije oduzet je jedan komad streljiva i dvije petarde. Za dva počinjena prekršaja nezakonitog posjedovanja i uporabe pirotehničkog sredstva prijavljene su dvije osobe. Od posljedica uporabe pirotehničkih sredstava lakše su ozlijeđena dva dječaka.

Dana 22. prosinca oko 14.30 sati u Križevcima dječak rođen 2008. godine je lakše ozlijeđen nakon što mu je u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo kategorije F1. Također, 25. prosinca poslijepodne u Drnju lakše je ozlijeđen dječak rođen 2006. godine, tijekom rastavljanja pirotehničkog sredstva kategorije F1 koje je djelomično aktivirano.

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  Baš sam zadovoljna i ugodno iznenađena, kako su ovogodišnji apeli oko pirotehnike urodili plodom.
  Ove godine, uistinu je bilo samo sporadične pucnjave.
  I dalje podržavam-apeliram na Udruge za zaštitu životinja, jer njihov glas se “dobro čuje”, da budu uporne u borbi da se pirotehnika izbaci iz svih slavlja.
  Jer, zaista: slavi se veseljem, druženjem, pomaganjem, pjesmom itd.
  Mislim da je sve ovo što sam nabrojila i ono čega se trenutačno ne mogu ni sjetiti, dostatno i uistinu i jest pravo slavlje.
  Nedavno smo izišli iz Domovinskog rata, pa me naprosto čudi, da se bilo tko na taj način zabavlja. Valjda je slavlje osobno i u srcu, pa nije ni potrebno, a ni poželjno da drugi moraju trpjeti vaša ispade?!
  U tim danima uvjek je muči misao: kako je “to” traumatično za ptice, sve druge životinje, jer je obično noć.
  I sami si predočite: kako bi bilo da vam pred vašu spavaću sobu u kojoj bezbrižno spavate, netko uporno baca petarde i sva ta čuda pirotehnike.
  Veselilo bi mi kad bi manje i egoistično mislili na svoje zadovoljenje, a više na posljedice za ostale, koji ni krivi ni dužni moraju ispaštati.
  Nadam se boljem sutra!

Komentari su zatvoreni.