Križevački gimnazijalci primili telefonski poziv s Antartike

Foto: Zoran Kovač

Trenutno traje Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol u kojoj avanturist i putopisac Davor Rostuhar hoda sam bez dostave hrane od ruba Antartike do Južnog pola (1200 km). Tom prigodom na internetskim stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu KEK svaki tjedan učenici koji prate ekspediciju rješavaju po jedan kviz na neku povezanu temu. U drugom krugu kviza na temu životinjskog svijeta Arktika i Antartike najviše točnih odgovora imali su učenici 2.c razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci koje kroz projekt vodi razrednica Jasminka Čavlović, prof.

Povodom toga u četvrtak, 14.12.2017. u 13:10 sa svog pješačenja prema Južnom polu nazvao ih je Davor Rostuhar. Kroz desetak minuta razgovora učenici su saznali koji je motiv putovanja, koliko su trajale pripreme, koji su financijski aspekti ekspedicije, koliko je psihički i fizički naporan put, ali i zanimljivosti kako se u polarnim uvjetima održava osobna higijena, kako se pune baterije i slično.

Ovaj razgovor uz jedno „pucanje“ veze vodio se tako što se cijeli razred nagurao u tajništvo škole jer su jedino tamo imali telefon sa spikerfonom. Učenici su se puni dojmova vratili na nastavu i ovo im je svako veliki poticaj da nastave aktivno sudjelovati u projektu.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo za naše gimnazijalce, vjerujem da je to bilo prelijepo iskustvo!
    Svijet je zaista postao “globalno selo”.
    Nadam se da će i naša svijest toliko evoluirati, s obzirom, da sve manje treba “žive radne snage”?!
    Da se dogovorimo za neka optimalna redovna primanja, a ostatak dana, provodimo kreativno sa svojima. Bavimo se športom. Kvalitetno se družimo. Radimo na duhovnosti, i…..
    Ja, (sigurno) neću “to” doživjeti, ali ovi mlađi: zašto ne? Tko doživi: pričat’ će!
    Nadam se da ni svjetske kompanije, neće biti prepreka?!

Komentari su zatvoreni.