Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Križevce

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je 14. prosinca 2017. u službenom posjetu Gradu Križevcima u sklopu čega je posjetila Razvojni centar i tehnološki park Križevci, Osnovnu školu „Vladimir Nazor“, Visokog gospodarsko učilište te mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole Križevci. Ispred Razvojnog centra i tehnološkog parka Predsjednicu su dočekali gradonačelnik Mario Rajn, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te direktor Razvojnog centra mr.sc. Tihomir Hodak.

U kongresnoj dvorani Razvojnog centra dobrodošlicu Predsjednici u Križevce poželio je gradonačelnik Mario Rajn, a RCTP je detaljnije predstavio direktor Hodak. Uslijedilo je predstavljanje poduzetnika koji rade u Razvojnom centru, njihovih poduzeća kao i problema s kojima se susreću pri svom radu nakon čega je Predsjednica istaknula: „Moram pohvaliti ovaj Razvojni centar i tehnološki park, jer je to doista obilježje modernih sredina koje se brže i visoko razvijaju. Tu su bitni upravo poduzetnički inkubatori, kojima se poduzetnicima, novi poduzetnicima pruža taj početni start-up, a zato nemaju financijskih i drugih mogućnosti.“

Nakon sastanka s poduzetnicima, program posjete nastavio se u novom Choco baru križevačkog socijalnog poduzeća Hedona d.o.o. koju je osnovala Udruga osoba s invaliditetom Križevci. Predsjednik Udruge Petar Gatarić naglasio je kako će se u Choco baru zaposliti pet novih osoba od kojih će dvije biti osobe s invaliditetom dok je o podršci Grada ovakvim projektima govorio gradonačelnik te pozvao sve građane da posjete Choco bar. „Prepoznali smo ne samo kvalitetu, već socijalnu i društvenu vrijednost Hedone. Naši božićni pokloni koje dijelimo proizvedeni su upravo ovdje u Hedoni i zahvaljujem vam na toj suradnji kao i svima vama koji vrijedno radite. Posebna mi je čast otvoriti ovaj Choco bar,“ naglasila je Predsjednica te rezanjem vrpce službeno otvorila Choco bar.

Predsjednica je posjetila i Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ gdje su je dočekali ravnatelj Igor Brkić, nastavnici i učenici. Učenik Gabrijel Katalenić predstavio je sudjelovanje škole na Skype-A-Thonu, potom je profesor Tomica Turković govorio o radionicama iz robotike, a učenici su joj pokazali i vještine u robotskom nogometu u kojem se i sama Predsjednica okušala.

Na kraju svog posjeta Križevcima, u pratnji gradonačelnika i župana Darka Korena, Predsjednica se susrela s dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marijanom Ivanek-Martinčić te ravnateljem Srednje gospodarske škole Križevci Tonijem Svobodom koji su joj predstavili svoje institucije, smjerove i praktikume. Potom je uslijedio obilazak mljekarskog praktikum Srednje gospodarske škole koji je poznat po kvalitetnim domaćim mliječnim proizvodima napravljenim od kvalitetnog mlijeka proizvedenog na mliječnoj farmi Srednje gospodarske škole.

Cijela fotogalerija može se vidjeti na Facebook stranici Gradske uprave.

https://www.facebook.com/pg/GradKrizevciUprava/photos/?tab=album&album_id=2195404437353186

Vezano

Komentari su zatvoreni.